Viiden päivän safari Tsavo West ja East - Amboseli – Maasai kylä - Taita Hills, yöpyminen Rhino Valley Lodge, Kibo Safari Camp ja Voi Wildlife Lodge

Päivä 1. Mombasa – Tsavo East ja West

Noudamme sinut hotellistasi nautittuasi aamupalan (6:00) ja ajamme Mombasan läpi ja näemme miten paikalliset työmatkaansa taittavat. Ajamme Mombasa-Nairobi valtatietä (noin 160 km), kunnes saavumme yhteen mailman suurimmista villieläinpuistoista Tsavo East ja West National Park kansallispuistoon. Puolimatkassa pysähdymme matkamuistomyymälässä pienellä tauolla ennen ensimmäistä puistoajoa. Täältä voit vielä ostaa safarihattuja ja virvokkeita. Kirjaudumme sisään puistoon Tsavo River Gatella ja mielenkiintoinen safarimme voi alkaa.

Lounasaikaan saavumme Tsavo Westiin Mzima Springs lähteille, jotka tuottavat valtavan määrän kristallin kirkasta vettä Mt. Kilimanjarolta ja Chyuilu Hillistä päivässä. Vettä pulppuaa maan alta niin paljon, että sitä riittää myös Mombasaan saakka. Täällä näemme virtahepoja, krokotiileja, sekä paljon muita eläimiä sammuttamassa janoaan. Lounaan ja siestan jälkeen piipahdamme iltapäivällä Ngulia Rhino Sanctuaryssa bongaamassa sarvikuonoja. Illallinen ja yöpyminen Rhino Valley Lodgessa.

Päivä 2. Tsavo West – Amboseli

Aamiaisen jälkeen piipahdamme lähes sammuneella Chaimu Crader ja lähdemme kohti Amboselia, joka sijaitsee 1000m korkeudella Mt. Kilimanjaron pohjoispuolella Tansanian rajan tuntumassa. Puisto on muihin nähden pieni, mutta lähes 400 km2 ja suurempi kuin Masai Mara. Maisema keskimäärin tasaisempaa ja karumpaa kuin Tsavossa, koska sadetta saadaan pääosin vain kevätkaudella huhti-toukokuussa. Siihen nähden eläin- ja lintulajisto ovat runsaat. Kiitos siitä kuuluu Mt. Kilimanjaron huipulta tulevan sulamisveden, mikä muodostaa vehreitä kosteikkoja ja keitaita ympäri Amboselin kansallispuistoa. Täällä asustaa lähes 50 nisäkäslajia sekä runsas linnusto.

Saavumme lounasaikaan Kibo Safari Campille, jossa syödessämme voimme ihailla Kilimanjaron lumista huippua, mikäli pilvet eivät ole esteenä. Iltapäivällä teemme puistoajon Amboselissä ja saamme mahtavia kuvia eläimistä Mt. Kilimanjaron luminen huippu taustana. Illan hämärtyessä palaamme Kibo Safari Campille illalliselle ja yöpymään.

Päivä 3. Amboseli – Masai kylä

Aamiainen Kibo Safari Campissä ja hetki aikaa rentoutua ihanan viileässä aamuhetkessä. Teemme vielä yhden puistoajon Amboselissa ja oppaamme yrittää löytää niitä eläimiä mitä emme vielä ole nähneet. Lounas Kibo Safari Campissä. Lounaan jälkeen suuntaamme maasaiden laidunmaita kohti ja tutustumme heidän Maasai kylään, heidän elämäntapaansa ja kulttuuriinsa. Illallinen ja yöpyminen Kibo Safari Campissä.

Päivä 4. Amboseli – Taita Hills – Tsavo East

Aamiaisen jälkeen suuntaamme kohti tarunhohtoista Taita Hills vuoristoa. Ajamme Mt. Kilimanjaron pohjoispuolitse läheltä Tansanian rajaa Mbuyuni Gaten kautta halki Länsi Tsavon kansallispuiston ja ohitamme Murkan tasangon. Täältä voimme nähdä vielä Mt. Kilimanjaron lumisen huipun, mikäli pilvet eivät ole esteenä. Makalla näemme kylien pieniä vihannesmaita, kiitos Kilimanjaron luomien sateiden, ym. katsottavaa ja kuvattavaa.

Puolilta päivin saavumme Taita Hillsiin ja piipahdamme tutustumassa läheisen Mwataten maaseutukylän elämään. Kylässä näemme miten aidossa afrikkalaiskylässä (Taita Heimo) tullaan toimeen vähemmällä. Täällä voimme halutessamme lahjoittaa esim. koulutarvikkeita yms. kylän lapsille. Täältä jatkamme Voi Wildlife Lodgeen myöhäiselle lounaalle Tsavo Eastiin. Siestan jälkeen teemme puistoajon, kiertelemme puiston juomapaikkoja ja saamme mahtavia kuvia villieläimistä jopa aivan läheltä. Illallinen ja yöpyminen Voi Wildlife Lodgessa. Täällä voimme ihailla villieläimiä pimeänkin aikaan valaistulla juomapaikalla korkealta oman huoneemme terassilta.

Päivä 5. Tsavo East – Mombasa

Aamiaisen jälkeen pakkaamme ja suuntaamme puistoajolla kuuluisalle Mudanda Rock laavakukkulalle, josta kiikaroimme juomapaikan tapahtumia. Täältä jatkamme kohti Galana joen Lugards Falls putouksia. Joen törmältä voumme nähdä virtahepoja ja krokotiilejä rannalla loikoilemassa. Paluumatkalla näemme vielä paljon villieläimiä ja nautimme lounaan Lion Hill Lodgessa, jossa hetki aikaa rentoutua ja ihailla upeaa maisemaa yli savannin. Pienen tauon jälkeen suuntaamme Mombasan suuntaan, jonne saavumme liikenteen sujuvuudesta riippuen iltapäivän aikana. Matkalla näemme vielä paljon mielenkiintoista katsottavaa.

5 päivän safari, sis. täysihoidon, hinta: 840 €/hlö

MombaSafaris & Tours Kenya
New Mombasa – Malindi Road,.
P. O. Box 823 - 80100 G.P.O. Mombasa Tel: +254-723447972, +254721301331
Email: mombaSafaris@gmail.com Web: www.mombaSafaris.com