Neljän päivän safari Tsavo West ja East – Amboseli - Maasai kylä - Taita Hills, yöpyminen Rhino Valley Lodge, Kibo Safari Camp ja Voi Wildlife Lodge

Päivä 1. Mombasa – Tsavo East ja West

Noudamme sinut hotellistasi nautittuasi aamupalan (6:00) ja ajamme Mombasan läpi ja näemme miten paikalliset työmatkaansa taittavat. Ajamme Mombasa-Nairobi valtatietä, (noin 160 km) kunnes saavumme yhteen mailman suurimmista villieläinpuistoista Tsavo- East ja -West National Parkkiin. Puolimatkassa pysähdymme matkamuisto-myymälässä pienellä tauolla ennen ensimmäistä puistoajoa. Täältä voimme vielä ostaa safarihattuja ja virvokkeita. Kirjaudumme sisään puistoon Tsavo River-Gate´lla ja mielenkiintoinen safarimme voi alkaa.

Lounasaikaan saavumme Tsavo West'iin Mzima springs (lähteille), jotka tuottavat valtavan määrän kristallin kirkasta vettä Mt. Kilimajarilta ja Chyuilu Hillistä päivässä. Vettä pulppuaa maan alta niin paljon, että sitä riittää johdettavaksi myös Mombasaan saakka. Täällä näemme virtahepoja, krokotiileja sekä muita eläimiä sammuttamassa janoaan. Lounaan ja siestan jälkeen piipahdamme iltapäivällä Ngulia Rhino Sanctuary:ssä bongaamassa sarvikuonoja. Illallinen ja yöpyminen Rhino Valley Lodgessa.

Päivä 2. Tsavo West – Amboseli – Maasai kylä

Aamiaisen jälkeen piipahdamme lähes sammuneella Chaimu Crader'rilla ja lähdemme kohti Amboselia, joka sijaitsee 1000 metrin korkeudella Mt. Kilimanjaron pohjois puolella Tansanian rajan tuntumassa. Puisto on muihinnähden pieni mutta silti lähes 400 km2. Maisema keskimäärin tasaisempaa ja karumpaa kuin Tsavossa, koska sadetta saadaan pääosin vain kevätkaudella huhti- toukokuussa. Siihennähden eläin- ja lintulajisto on runsas kiitos Mt. Kilimanjaron huipulta tulevan sulamisveden, mikä muodostaa vehreitä kosteikkoja ja keitaita ympäri puistoa. Täällä asustaa lähes 50 nisäkäslajia sekä runsas linnusto. Saavumme lounasaikaan Kibo Safari Camp:iin, josta syödessämme voimme ihailla Kilimanjaron lumista huippua, mikäli pilvet eivät ole esteenä. Lounaan jälkeen teemme puistoajon ja saamme mahtavia kuvia eläimistä Mt. Kilimanjaron luminen huippu taustana. Tästä jatkamme Maasaiden laidunmaita kohti ja tutustumme aitoon Maasai kylään ja heidän elämäntapaansa ja kulttuuriinsa. Illan hämärtyessä palaamme Kibo Safari Camp:iin illalliselle ja yöpymään.

Päivä 3. Amboseli – Taita Hills – Tsavo East

Ennen aamiaista meillä on mahdollisuus vielä puistoajeluun ihanan viileässa Amboselin aamussa ja nähdä eläimiä läheltä aamiaista etsimässä. Aamiaisen jälkeen suuntaamme kohti tarunhohtoista Taita Hills vuoristoa. Ajamme Mt. Kilimanjron pohjoispuolitse läheltä Tansanian rajaa Mbuyuni Gaten kautta halki Länsi Tsavon kansallispuiston ja ohitamme Murkan tasangon. Täältä voimme nähdä vielä Mt. Kilimanjaron lumisen huipun, mikäli pilvet eivät ole esteenä. Makalla näemme pienten kylien vihannesviljelmiä ym. katsottavaa ja kuvattavaa.

Puolilta päivin saavumme Taita Hill'siin ja piipahdamme tutustumassa läheisen Mwataten maaseutukylän elämään. Kylässä näemme miten aidossa afrikkalaiskylässä (Taita Heimo) tullaan toimeen vähemmällä. Täällä voimme halutessamme lahjoittaa esim. koulutarvikkeita ym. kylän lapsille. Täältä jatkamme Voi Wildlife Lodgeen myöhäiselle lounaalle Tsavo East`iin. Siestan jälkeen teemme puistoajon ja kiertelemme puiston juomapaikkoja ja saamme mahtavia kuvia villieläimistä jopa aivan läheltä. Illallinen ja yöpyminen Voi Wildlife Lodgessa. Täällä voimme ihailla villieläimiä pimeänkin aikaan valaistulla juomapaikalla korkealta oman huoneemme terassilta.

Päivä 4. Tsavo East – Mombasa

Aamiaisen jälkeen pakkaamme ja suuntaamme puistoajolla kuuluisalle Mudanda Rock laavakukkulalle, josta kiikaroimme juomapaikan tapahtumia. Täältä jatkamme kohti Galana joen Lugards Falls-putouksia. Joen törmältä voimme nähdä virtahepoja ja krokotiilejä rannalla loikoilemassa. Paluumatkalla näemme vielä paljon villieläimiä. Paluumatkalla nautimme vielä kevyen picnik-lounaan Lion Hill Lodgessa, jossa hetki aikaa rentoutua ja ihailla upeaa maisemaa yli savannin. Pienen tauon jälkeen suuntaamme Mombasan suuntaan, jonne saavumme liikenteen sujuvuudesta riippuen iltapäivän aikana. Matkalla näemme vielä paljon mielenkiintoista katsottavaa.

4 pv safari, sis. täysihoidon, hinta: 700 €/hlö

MombaSafaris & Tours Kenya
New Mombasa – Malindi Road,.
P. O. Box 823 - 80100 G.P.O. Mombasa Tel: +254-723447972, +254721301331
Email: mombaSafaris@gmail.com Web: www.mombaSafaris.com