Viiden päivän safari Nairobi - Naivasha - Masai Mara - Nairobi; yöpyminen Kiboko Luxury Camp, Emayian Luxury Camp, Keekorok Lodge tai vastaava

Päivä 1. Nairobi - Naivasha

Noudamme teidät Nairobin Hotellista / J. Kenyatta kansainväliseltä lentoasemalta ja ajamme Nairobi-Naivasha valtatietä Nakurun suuntaan noin 50 km, josta jatkamme vielä noin 40 km Naivasha-järvelle. Tie kiemurtelee Rift Valleyn maisemissa rinteitä alas Naivashaan. Lounasaikaan saavumme Kiboko Luxury Campiin lounaalle. Lounaan ja siestan jälkeen teemme kiertoajelun Naivasha-järven upeissa maisemissa bongaten lintuja ja virtahepoja ym. eläimiä. Illallinen ja yöpyminen Kiboko Luxury Campissä

Päivä 2. Naivasha - Masai Mara

Aamiaisen jälkeen suuntaamme Narokin kaupunkia kohti, jonne matkaa noin 120 km. Tauko Narokissa. Ajamme suoraan Emayian Luxury Campiin lounaalle, jonne matkaa Narokista vielä reilut 130 km. Matkalla ihailemme Rift Valleyn maisemia ja ohitamme pieniä kyliä. Masai Maran puisto-osa on Kenian pienimpiä, mutta jostain syystä tunnetuimpia puistoja. Nimi juontaa Masai- heimosta ja Mara-joesta, joka halkoo puistoa. Masai Maraan tasangoille vaeltaa Serengetistä Tansanian puolelta Heinä-Elokuussa valtavat eläinlaumat nauttimaan sateiden tuomasta vihreydestä. Masai Marassa tavataan ympäri vuoden mm. leijona, hyeena, gepardi, leopardi, sarvikuono, puhveli, elegantti, giraffi, antilooppi, virtahepo, krokotiili ja jne. Maran ilmasto on päivisin miellyttävän lämmin ja öisin mukavan viileä, johtuen sijainnista keskimäärin vajaan 1700 m korkeudessa. Lounaan jälkeen rentoudumme ja ihailemme Maran maisemia. Siestan jälkeen teemme puistoajon Masai Mara National Reservessä ja saamme mahtavia kuvia eläimistä, jopa aivan läheltä. Sadekaudella eläin- ja lintulajisto on runsaampi, mikä muodostaa vehreitä ruohotasankoja ja keitaita ympäri puistoa. Sadekaudella täällä asustaa lähes 50 nisäkäslajia sekä runsas linnusto. Illan hämärtyessä palaamme Emayian Luxury Campiin illalliselle ja yöpymään.

Päivä 3. Masai Mara National Reserve

Aamiaisen jälkeen pakkaamme ja teemme puistoajon Masai Maran ihanan viileässä aamussa ja voimme nähdä eläimiä läheltä aamiaista etsimässä. Oppaamme yrittää löytää niitä eläimiä mitä emme vielä ole nähneet. Lounas Keekorok Lodgessa. Lounaan jälkeen teemme puistoajon kuuluisalle Mara-joelle, jossa toivomme näkevämme krokotiilejä rannalla loikoilemassa. Paluumatkalla näemme vielä paljon villieläimiä ja saamme mahtavia kuvia jopa aivan läheltä. Illallinen ja yöpyminen Keekorok Lodgessa.

Päivä 4. Masai Mara - Talek-joki

Aamiaisen jälkeen kirjaudumme ulos ja suuntaamme kokopäivän retkelle nyt Talek-joen suuntaan ja saamme lounaspaketit mukaamme. Täällä näemme ruohosavannin lisäksi peitteisempää maastoa ja sen johdosta niitä eläimiä, jotka viihtyvät suojaisammassa ympäristössä. Nautimme retkilounaan sopivaksi katsomassamme paikassa. Kiertelemme Talek-joen rantamaisemia ja saamme varmasti mahtavia kuvia eläimistä nyt jopa aivan läheltä. Illan hämärtyessä saavumme Emayian Luxury Campiin tai vastaavaan illalliselle ja yöpymään.

Päivä 5. Masai Mara - Nairobi

Aamiaisen jälkeen rentoudumme ihanan viileässä Masai Maran aamussa ja kirjaudumme ulos klo 11:00. Lounaan jälkeen suuntaamme jälleen kohti Nairobia. Puolimatkassa pysähdymme Narokissa matkamuisto myymälässä pienellä tauolla. Saavumme iltapäivällä Nairobiin liikenteen sujuvuuden mukaan.

Viiden päivän Masai Mara safari sis. täysihoidon, hinta 1240€.

MombaSafaris & Tours Kenya
New Mombasa – Malindi Road,.
P. O. Box 823 - 80100 G.P.O. Mombasa Tel: +254-723447972, +254721301331
Email: mombaSafaris@gmail.com Web: www.mombaSafaris.com