Kuuden päivän Mt. Kenya Round safari Nairobi – Meru – Samburu – Aberdare – Naivasha – Nairobi, yöpyminen Ikweta Safari Camp, 2x Sarova Shaba Lodge, Sangare Gardens ja Kiboko Luxury Camp

Mt. Kenya Round on enemmän kuin pelkkä safari, Kenya Round on läpileikkaus Kenian ilmastosta, luonnosta ja agrikulttuurista Nairobin suurkaupungin jäädessä taa pohjoiseen mentäessä ilmasto muuttuu alati savannista sademetsään, puoliaavikkoon ja takaisin sademäärästä riippuen. Pienet kahvi- tee- vihannesviljelmät sekä mira-viljelmät vuorottelevat vuorten rinteillä. Mt. Kenian pohjoisrinteillä taas avautuvat laajat vilja- öljykasviplantaasit, jotka kertovat siirtomaa-ajan suurtiloista. Edemmäs länteen mentäessä tutustumme maito- ja karjatiloihin, joista yhdellä maatilamatkailu tilalla yövymme hienoissa kahden hengen viekoissa ja voimme illallisesi nauttia taatusti tilalla tuotettua lähiruokaa ja tutustua perheviljelmän nykypäivään. Ylitämme myös Equatorin Nyanukin kaupungissa ja voimme ihmetellä poppamiesten esityksiä päiväntasaajan molemmin puolin. Tämä safari, jos mikä pitäisi jokaisen Keniaan matkaavan nähdä ja kokea.

Päivä 1. Nairobi – Meru National Park

Noudamme teidät Nairobin hotellistanne nautittuanne aamupalan (7:00) ja ohitamme pian Thikan kaupungin A2 moottoritiellä. Tästä matkaa Merun kaupunkiin noin 270 km. Merusta matkaa Meru National Parkiin reilut 80 km, joka sijaitsee Mt, Kenyan itärinteellä. Matkalla näemme kahvi, tee ja mira ("huumekasvi") viljelmiä siintävän mäen rinteillä ja voimme saada tuoreita vihanneksia ja hedelmiä matkaevääksi. Saavumme Ikweta Safari Campiin myöhäiselle lounaalle, johon majoitumme seuraavaksi yöksi. Lounaan ja pienen siestan jälkeen teemme ensimmäisen puistoajon ja kirjaudumme New Murera Gate:lla Meru National Parkiin. Meru Park on tullut kuuluisaksi Joy Adamsonin kirjasta "Born Free" ja myöhemmin samannimisestä elokuvasta. (kirja suomeksi "Perheeseemme Kuuluu Leijona"). Retkeilemme iltapäivällä George ja Joy Adamsonin huikeissa maisemissa, jossa koskemattomat metsäerämaat, savannit, ruohikot, lukuisat purolaaksot, lähteet ja kosteikot vuorottelevat. Täällä vierailija voi aistia vielä koskematonta luontoa ja nauttia lumoavasta luonnon rauhasta. Norsut, kiraffit, puhvelit, krokotiilit, virtahevot, monet antiloopit ja leijonat ym. jopa sarvikuonot kuuluvat puiston faunaan. Illan hämärtyessä palaamme Ikweta Campiimme illalliselle ja yöpymään.

Päivä 2. Meru National Park – Shaba National Reserve

Aamulla aamiaisen jälkeen pakkaamme ja teemme vielä yhden puistoajon Meru Parkissa. Hyvällä tuurilla voimme löytää vaikka sarvikuonon kuvattavaksemme. Täältä suuntaamme pohjoiseen (150 km) Samburu National Reserveen ja majoitumme kahdeksi yöksi Sarova Shaba Lodgeen. Lounaan ja siestan jälkeen lähdemme Shaba National Reserveen puistoajolle metsänvartian opastuksella ja kiertelemme kosteikkoja, missä on myös hyvä mahdollisuus bongata "Big Five" eläimiä kuivalla kaudella. Shaba on kuuma, karu, osittain puoliaavikkoa, koska sademäärä on vain puolet Merun sademäärästä, mutta eläimistöltään runsas ja monipuolinen, kiitos puiston läpi virtaavan Ewaso-joen. Illallinen ja yöpyminen Shaba Lodgessa.

Päivä 3. Samburu National Reserve

Aamiaisen jälkeen lähdemme puistoajolle Samburu National Reserveen ja kiertelemme Ewaso-joen rantoja, missä on parhaat mahdollisuudet bongata "Big Five" eläimiä kuivalla kaudella. Jäljitämme leijonien yöllisiä liikkeitä ja yritämme löytää niiden päivälepopaikan akaasiapuiden varjosta. Puolen päivän jälkeen palaamme Shaba Lodgeen lounaalle. Siestan ja iltapäivän rentoudumme lodgessamme varjoisalla uima-altaalla tai vain kuunnellen Ewsso- joen solinaa. Illallinen ja yöpyminen Sarova Shaba Lodgessa

Päivä 4. Samburu National Reserve – Aberdare National Park

Aamiaisen jälkeen lähdemme kohti Aberdare National Parkia (170 km), joka sijaitsee Mt. Kenya vuoren länsipuolella, jossa ilmasto muuttuu täysin päinvastaiseksi kuin Samburussa. Täällä sademäärä on paikoin moninkertainen, lämpötila miellyttävämpi ja korkeuserot suuria. Ohitamme Nanyuki ja Naro Morun kaupungit ja saavumme lounasaikaan Sangare Gardensiin, johon majoitumme seuraavaksi yöksi. Lounaan ja siestan jälkeen lähdemme puistoajolle nyt Aberdare Forest National Parkiin, jonka korkein huippu ulottuu aina 4000 metriin. Kiertelemme ja tarkkailemme viidakkoa ja sinne kätkeytyneitä eläimiä ja ihastelemme vuorten rinteillä mahtavaa sademetsää ja bongailemme harvinaisia lintuja ja kasveja ym. Laskeudumme eri reittiä alas ja pysähdymme kuvaamaan sademetsää ja sen eläimistöä. Illallinen ja yöpyminen Sangare Gardensissa.

Päivä 5. Aberdare National Park – Lake Naivasha

Aamiaisen jälkeen pakkaamme ja lähdemme toiselle puistoajolle Aberdare puistoon. Matkalla bongailemme norsuja, villikoiria ja muita villieläimiä. Saatamme nähdä jopa leopardin ja valkomustia Colobus-apinoita. Nousemme nyt ylemmäs ja patikoimme vuoristomaisemissa (moorland) ja bongailemme harvinaisia lintuja ja kasveja ym. Täältä avautuu myös mahtava näkymä lumihuippuiselle Mt. Kenyalle. Patikoimme Karura ja Kura Falls putouksille, missä nautimme picnic- lounaan. Tästä jatkamme Aberdare vuoren yli kohti Naivashaa ja Naivasha järveä (60 km). Majoitumme yöksi Kiboko Luxury Campiin, Naivasha järven rannalle, jossa Illallinen ja yöpyminen.

Päivä 6. Lake Naivasha – Nairobi

Aamiaisen jälkeen rentoudumme ja seurailemme virtahepojen temmellystä Naivasha järvessä. Lounaan jälkeen suuntaamme Nairobiin (90 km), minne saavumme iltapäivällä.

Kuuden päivän Mt. Kenia Round Safari sis. täysihoidon, hinta 1350€. Minimi 4 henkilöä.

MombaSafaris & Tours Kenya
New Mombasa – Malindi Road,.
P. O. Box 823 - 80100 G.P.O. Mombasa Tel: +254-723447972, +254721301331
Email: mombaSafaris@gmail.com Web: www.mombaSafaris.com